Søk i denne bloggen

onsdag 16. juli 2014

Super frokost - glutenfri musli med gojibær


I går kveld var det nesten fritt for musli og det ble nesten krise! Da var det bare å hive seg rundt å lage en ny stor porsjon. Denne er såååå god, med masse smak, du holder deg mett lenge og den er selvfølgelig supersunn! Perfekt for en kjapp og enkel frokost, lunsj eller et lite mellommåltid. Anbefaler å spise det sammen med hjemmelaget vaniljekesam...nam! Selv 4 åringen i hus, (som synes alt er fysj og æsj) syntes det var kjempegodt!  




Jeg bruker gojibær i musliblandingen, som gir en ekstra søtlig smak. Det røde superbæret er kanskje den mest næringsrike frukten på jorden. Den er rå på antioksidanter, høyt proteininnhold, masse mineraler og vitaminer.
Har du chiafrø og hampfrø i hus, så strø over en liten ss av hver i frokostbollen, når du skal spise frokost. Yummi!



Til en stor langpanne trenger du:
1 dl mandler
1 dl hasselnøtter
1 dl valnøtter
1 dl kokos
1 dl sesamfrø
1 dl linfrø
1 dl gresskarkjerner
1 dl glutenfrie havregryn
1 dl gojibær
1 dl vann
1/2 dl cocosa extra virgin, kokosolje
2 ss sukrin gold
1 krm salt

*Grovhakk nøtter og mandler
*Bland sammen alle ingrediensene og fordel det utover en langpanne
*Stekes midt i ovnen på 180 grader i 15-20 minutter
*Rør i blandingen hvert 5 minutt, slik at det ikke brenner seg. Følg med mot slutten av steke tiden!
*La musliblandingen avkjøle seg i langpanna i minimum 30 minutter. 
*Den er gjerne litt fuktig med det samme den kommer ut av ovnen, men når den har fått avkjølt seg skikkelig så blir blandingen skikkelig sprø.
*Oppbevares i et luftett glass eller boks.

Ca næringsinnhold pr 100 g.:
460 kcal
Proteiner: 13,5 g
Karbohydrat 13,9 g
Fett: 38,2 g


Server med hjemmelaget vaniljekesam!



Ha en super dag! 

-G-

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar