Første gang jeg prøvde squash som erstattning for pasta, var jeg veeeeeldig skeptisk! Men gjett om jeg ble overrasket. Selv mannen i hus synes det var en super erstatning for pasta! Hurra!! :)
For å få spagettistrimler bruker jeg et juliennejern. Det lager små tynne strimler av det du måtte ønske å strimle opp. Du får kjøpt slike jern på kjøkkenutstyrsforretninger og den koster heller ikke mange kronene.
Til 3-4 personer trenger du:
2 squash
400 g kjøttdeig eller karbonadedeig
1 boks hermetiske hakkede tomater
1 rød paprika
1/2 middels purreløk
1 fedd hvitløk
1/2 liten rødløk
3-4 ss tomatketchup
1-2 dl vann
1 ts tørket timian
salt
pepper
2 ss kaldpresset rapsolje
*Først strimler du opp squashen med juliennejernet
*Bre den strimlede squashen ut på et kjøkkenhåndkle og strø et lett lag med salt over
*Squashen inneholder mye vann og saltet trekker ut mye av vannet
*La den ligge i ca 1 time å trekke
*Skyll squashstrimlene godt etterpå og klapp dem tør mellom et kjøkkenhåndkle
Kjøttdeigsausen:
*Finhakk hvitløk og rødløk
*Skjær purren i strimler
*Skjær opp paprikaen i små biter
*Stek kjøttdeigen sammen med hvitløk
*Tilsett rødløk, purre, paprika, ketchup, timian, vann og hermetiske tomater og la det putre i noen minutter
*Smak til med salt og pepper
*Ta så fram en stekepanne, ha i litt olje og varm opp squashstrimlene over middels varme
*Server og nyt!
Ca næringsinnhold pr 100 g:
87 kcal
Protein: 6,03 g
Karbohydrat: 2,67 g
Fett: 5,68 g
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar