Her er oppskrifta:
6 egg
2 ts salt
1 dl smeltet smør (bruk ekte smør!) evt kaldpresset rapsolje, olivenolje eller kokosolje.
120 g mandler
120 g valnøtter
120 g sesamfrø
120 g linfrø
120 g gresskarkjerner
120 g solsikkekjerner
*Sett stekovnen på 170 grader
*Pisk eggene lett sammen
*Bland i de øvrige ingrediensene og bland godt
*Hell blandingen i en bakepapirkledd 1,5 liters brødform
*Stekes på nederste rille i ca 50 minutter
*Fettet i røra vil flyte opp i formen når brødet stekes. La brødet stå 5-10 minutter i forma etter det er ferdigstekt, da synker fettet ned i brødet.
*Avkjøl så på rist
*Jeg synes brødet holder seg best når det oppbevares i kjøleskap
Ca næringsinnhold pr. 100 g
458 Kcal
Protein: 17,4 g
Karbohydrat: 4,95 g
Fett: 40,4 g
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar